Stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren voor een sfeervolle ruimte

Stalen schuifdeuren gemaakt doorvakmensen met passie voor staal. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een prachtige stalen schuifdeur om uw ruimte te scheiden van elkaar. U kunt kiezen uit verschillende design opties die passen bij uw interieur. Door een stalen schuifdeur brengt u de ruimte tot leven en behoud de lichtval zodat u optimaal kunt genieten van uw woning of bedrijfspand. Onze schuifdeuren zijn geheel naar eigen wens samen te stellen, van een enkele functionele deur tot een prachtige ensuite oplossing. Bent u op zoek naar kwaliteit gemaakt met oog voor detail kijk dan verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Inpsiratie voorbeelden stalen schuifdeur

U wilt een stalen schuifdeur maar weet nog niet helemaal over hoe deze er ook uit moet komen te zien, welk ontwerp, wat voor soort glas en misschien zelfs de kleur van de stalen profielen. Hieronder een paar voorbeelden om u te inspireren bij het kiezen van de juiste stalen schuifdeur voor uw woning of bedrijfspand.

WAT IS EEN STALEN SCHUIFDEUR?

Functionaliteit van een stalen schuifdeur

Wanneer kiest u nou voor een stalen schuifdeur in uw woning en wanneer niet. Het is belangrijk bij het kiezen van een stalen deuren dat u de juiste keuze maakt met de functionaliteit van de deur. Het is goed om te beginnen bij de werking van een stalen schuifdeur. Zoals het woord al aangeeft schuift de stalen binnendeur over een rails. Doordat de deur langs een rails schuift zorgt u ervoor dat de stalen schuifdeur weinig ruimte in beslag neemt bij het open en dicht doen. Let er wel op dat het kwa functionaliteit niet goed past in een doorgang die u vaak gebruikt, een schuifdeur staat vaak of open of dicht. De stalen schuifdeur wordt het meest gebruikt in combinatie met panelen om 2 ruimtes van elkaar te scheiden wanneer nodig, denk hierbij aan de woonkamer en eetkamer.

Rails systemen van de stalen schuifdeur

Bij ons heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende systemen waar de stalen schuifdeur over moet rollen. De standaard optie is een rails welke wordt afgedekt met een metalen koof zodat deze goed past in uw interieur. Deze rails met koof is te bevestigen op de muur, maar kan ook tegen het plafond aan worden bevestigd. De rails is uitvoerbaar met een softclose systeem aan beide kanten van de rails voor nog meer gebruikscomfort. Daarnaast bieden wij ook het barndeur systeem aan waarbij het mechanisme meer zichtbaar is. Deze opties geeft de stalen schuifdeur een industrielere uitstaling vanwege de zichtbaarheid van de wielen. Naast de voorgaande opties is het ook mogelijk om een harmonica systeem te installeren voor de stalen deur met glas.

Stalen schuifdeur deurbeslag

De stalen schuifdeur van dutch house of steel is uitvoerbaar in verschillende soorten deurbeslag, hierdoor zorgt u ervoor dat de deur altijd past binnen uw wensen. Er kan gekozen worden voor gebruikscomfort, maar het is ook mogelijk om meer te kijken naar de estetische waarde van het deurbeslag. De hendels van onze stalen schuifdeur worden altijd meegecoat in dezelfde kleur als het staal voor een nog mooier uiterlijk. De keuze is te onderscheiden tussen een stalen buisgreep welke u gemakkelijk kan vastpakken, maar iets minder praktisch is. Daarnaast is het ook mogelijk om een plaatgreep te kiezen die meer uistraling geeft aan de stalen schuifdeur. Als laatste kunt u kiezen voor een verborgen greep om ervoor te zorgen dat de stalen schuifdeur optimaal gebruik maakt van de opening.

Schuifrichting

Bij een stalen schuifduer is het ook belangrijk om goed te kijken naar welke kant de deur moet openschuiven. Hierbij moet u niet alleen denken aan wat mooi is maar vooral wat functioneel is voor die opening. Naast het kiezen van de schuifrichting voor enkele stalen schuifdeuren kunt u ook de keuzen maken of de deur voor of achter het paneel schuift. Wanneer u bijvoorbeeld een project doet met panelen ernaast dan is het mogelijk om te kiezen aan welke kant van het paneel de deur moet schuiven. Bij het kiezen van de juiste schuifrichting helpen onze vakmensen u graag mee. Benieuwd wat een stalen schuifdeur u kost? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte op.