Stalen scharnierdeuren

Stalen scharnierdeuren voor het stijlvol afsluiten van ruimtes

Ambachtelijke stalen scharnierdeuren is waar wij bekend om staan. Het voordeel van een scharnierdeur is dat deze de ruimte goed afsluit zonder verlies van licht en ruimte in de kamer. Al onze stalen scharnierdeuren zijn voorzien van een eigen stalen kozijn met rubberen tochtstrip. U kunt daarnaast kiezen uit verschillende sluiten om de stalen scharnierdeur optimaal te personaliseren naar het gewenste gebruikscomfort. Onze vakmensen denken graag met u mee over het samenstellen van de verschillende opties. Het is daarnaast ook mogelijk om uw stalen scharnierdeur te voorzien van elk gewenst ontwerp, kleur van de coating en type glas. Bij ons bent u verzekerd van de perfect samengesteld stalen scharnierdeur voor in uw woning of bedrijfspand. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via de knop hieronder.

OFFERTE AANVRAGEN

Inpsiratie voorbeelden stalen scharnierdeur

U wilt een stalen scharnierdeur maar bent er nog niet helemaal over uit hoe deze eruit moet komen te zien, welk ontwerp, wat voor soort glas en misschien zelfs de kleur van het staal. Hieronder een paar voorbeelden om u te inspireren bij het kiezen van de juiste stalen scharnierdeur voor uw woning of bedrijfspand.

WAT IS EEN STALEN SCHARNIERDEUR?

Stalen kozijn bij een scharnierdeur

Een stalen scharnierdeur is uitgerust met een eigen stalen kozijn waaraan de stalen deur hangt. Dit betekend dat de scharnieren van de deur zijn vastgelats aan het kozijn en het frame van de stalen binnendeur. Doordat de deur vast zit aan het stalen kozijn kan de deur beter worden afgesloten. De deur valt volledig in het kozijn voor een goed afsluiting van de ruimte. Ons kozijn van de stalen scharnierdeur is speciaal ontwikkeld zodat er een rubberen tochtstrip in gemonteerd zit. Hierdoor sluit de deur lucht en tochtdicht, maar zorgt het er ook voor dat de deur zacht sluit en niet tegen het staal aan tikt. Al onze syalen scharnierdeuren zijn ontwikkeld zodat deze optimaal gebruikscomfort bieden.

Scharnieren van de stalen deur

Voor een stalen scharnierdeur maken wij gebruik van cillinder scharnieren waardoor de deur vrij kan ronddraaien op zijn as. Dit betekend dat de deur volledig kan worden geopend en stevig genoeg is om het gewicht te dragen. De scharnieren van de stalen deur met glas worden stevig vastgelast op de stalen scharnierdeur en het kozijn. Onze deuren zijn getest op gebruikscomfort en levensduur. De scharnieren van onze deuren maken geen geluid en zorgen ervoor dat de deur soepel opene en dicht blijft gaan door de jaren heen. Doordat het scharnier is bevestigd op het kozijn moet u wel een keuze maken voor de draairichting van de stalen scharnierdeur. Wilt u meer weten over onze stalen scharnierdeuren vraag dan onze vakmensen voor meer informatie.

Stalen scharnierdeur deurbeslag

Onze stalen scharnierdeuren worden standaard geleverd met een loopslot en een zwarte deurklink. Het is mogelijk om het deurbeslag van de scharnierdeur te personaliseren. Wij bieden u 2 soorten deurbeslag aan voor het normale loopslot van de stalen scharnierdeur. Het eerste soort is een zwarte deurklink in 3 verschillende vormen, rond, vierkant en plat. De keuze voor het type is voornamelijk optisch en niet functioneel. Daarnaast bieden wij voor onze stalen scharnierdeuren ook een high end deurbeslag aan in de kleuren zilver, messing, bronze en zwart. Dit type deurbeslag is net een stukje strakker en netter dan de standaard. Tevens bieden wij ook een ander soort slotmechanisme waarbij u de keuze heeft uit een stalen buisgreep en een stalen hoekplaat als grip.

Slotmechanisme

Als een van de weinige bieden wij verschillende soorten slotmechanismes aan voor onze stalen scharnierdeuren. Standaard is elke deur voorzien van een loopslot welke te bedienen is met een standaard deurgreep die u naar benden duwt om de deur te openen. In het verlengde van het standaard loopslot voor onze stalen scharnierdeuren bieden wij ook een cillinderslot en WC-sluiting aan. Het is dus mogelijk om de stalen scharnierdeur op slot te doen met een sleutel of op slot te draaien voor het toilet. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid voor een magneetsluiting. Het grote voordeel aan een magneetsluiting bij een stalen scaharnierdeur is dat u de deur gewoon kunt openen door te duwen of trekken zonder een deurklink. Daarbij komt dat de slotkast komt te vervallen zodat de deur er nog strakker uitziet.

Draairichting

Bij een stalen scharnierdeur moet u er goed rekening mee houden welke kant u de deur wilt laten opendraaien. Doordat de scharnieren van de stalen binnendeur zit bevestigd aan het kozijn kan de deur mar naar 1 kant opendraaien. U kunt dus kiezen uit een links- of rechtsdraaiende deur voor een stalen scharnierdeur. Het grote voordeel is dat u de deur kunt gebruiken op plekken waarbij u de deur maar naar 1 kant in de ruimte kan openduwen. Voor het bepalen van de juiste draairichting voor uw stalen scharnierdeur is er geen goed of fout, het hangt allemaal af van de twee ruimtes die de stalen scharnierdeur met elkaar verbind.